top of page

BKR codering 3 terecht of onterecht

Is je codering 3 terecht of onterecht.

Het kan iedereen overkomen je hebt een lening of doorlopend krediet maar door plotselinge omstandigheden is het nauwelijks of gewoon tijdelijk niet mogelijk je betalingsverplichtingen na te komen.

Soms met wel hele vervelende gevolgen namelijk deurwaardes en incassobureaus.

de kosten lopen hoog op maar uiteindelijk kom je er weer bovenop en betaal je het volledige bedrag inclusief alle kosten tot op de laatste cent terug.

Inmiddels heb je wel een A-code en code 1 en/of 2.

Toch komt het regelmatig voor dat krediet verstrekkers nadat je alles (later als gepland)netjes terug hebt betaald ze er toch nog een code 3 aan toevoegen.

Waarom eigenlijk er is geen sprake van kwijtschelding of een afgesproken vermindering.

En juist deze code 3 wordt te vaak zelfs onterecht geplaatst waardoor veel mensen gedurende 5 jaar  hieraan vast zitten dit heeft vaak zelfs een enorme impact op je leven.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere stappen te ondernemen die u geen honderden euro's kosten.

Wij bekijken en adviseren u tegen een vast actie tarief van slechts € 39,95.

Absoluut de moeite waard om zeker te zijn of u codering terecht is.

Plan een afspraak vandaag nog.

Dit kan zowel online als telefonisch

​

​

Even kort de Verschillende coderingen

Achterstandsmelding (A-code)

U krijgt een A-code, als u enkele maanden achterloopt met de terugbetaling van uw lening. Uw kredietverstrekker meldt deze achterstand bij Stichting BKR. Het verschilt per kredietsoort na hoeveel tijd deze achterstand wordt gemeld.

Herstelmelding (H-code)

De H staat voor Herstel. Deze code wordt gemeld als u weer bij bent met uw betalingen. Zo wordt geregistreerd dat er op uw lopende lening geen betalingsachterstand meer is. Het kan voorkomen dat uw lening - gelijk na het betalen van uw achterstand - wordt beëindigd. In dat geval wordt er geen herstelmelding geregistreerd, maar alleen een einddatum van de lening.

Code 1

Dit betekent dat er een aflossings- of schuldregeling is getroffen, nadat uw betalingsachterstand is ontstaan.

Code 2

Een code 2 geeft aan dat de kredietverstrekker het bedrag dat u nog moet betalen (de restantvordering) in één keer opeist. Dit betekent dat de kredietverstrekker van u verwacht dat u het hele openstaande bedrag in één keer terugbetaalt. In veel gevallen draagt de kredietverstrekker de vordering over aan een incassobureau.

Code 3

Een code 3 kan twee betekenissen hebben namelijk afboeking of kwijtschelding.

Afboeking: bij een afboeking besluit de kredietverstrekker om het dossier voorlopig te laten rusten. Binnen een termijn van 5 jaar moet de kredietverstrekker u wel aanschrijven anders gaat de verjaring in. Zij melden dan een code 3 ZONDER einddatum.

Kwijtschelding: Bij een kwijtschelding wordt afgesproken dat er een bepaald bedrag voldaan moet worden en een bedrag wordt kwijtgescholden. De kredietverstrekker meldt dan een code 3 MET einddatum. Er zijn dan geen financiële verplichtingen meer op dit krediet.

Code 4

De kredietverstrekker heeft geen contact met u kunnen leggen. U was of bent gedurende een langere tijd onbereikbaar (geweest).

Code 5

Er is een preventieve betalingsregeling getroffen voor een hypotheek. Deze code is van tijdelijke aard. Als de betaalregeling is afgelopen, wordt deze code weer verwijderd.

©2019 door Rayen Consultancy

bottom of page